Akcija!

UROMAGIK

697.00 rsd 593.00 rsd

Granule za oralni rastvor

Doprinosi očuvanju balansa elektrolita u organizmu.
Dodatak ishrani

Kategorija:

Opis

uromagic-logo distribucija lekova new med

SASTAV:

Sastav po 1 kesici:

  • Magnezijum (magnezijum citrat)   – 150 mg
  • Vitamin B6     (piridoksin hidrohlorid) –  3 mg

Uromagik sadrži magnezijum koji doprinosi očuvanju balansa elektrolita u organizmu. Preporučuje se u u prevenciji i terapiji oksalatnog kamena u bubregu. Oksalatni kamen se sastoji iz kalcijum oksalata. Prema Evropskom vodiču za urolitijazu sprečavanje kristalizacije kalcijum oksalata uključuje hiperdiurezu, unošenje alkalnih citrata i  magnezijuma.

Preporučuje se 200 – 400 mg magnezijuma dnevno, osim u slučajevima renalne insuficijencije. Magnezijum vezuje oksalate u urinu, citrati vezuju kalcijum iz kalcijum oksalata, što sve vodi sprečavanju stvaranja nerastvornog kalcijum oksalata. Kod primarne hiperoksalurije preporučuje se unošenje piridoksina (vitamina B6), koji smanjuje izlučivanje oksalata urinom, a povećava izlučivanje citrata čime dodatno vrši prevenciju stvaranja oksalatnog kamena u bubregu.

NAČIN PRIMENE:

2 puta dnevno po jedna kesica. Sadržaj kesice prethodno razmutiti u čaši vode.

NAPOMENE:

Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu.

UPOZORENJA:

Proizvod nije namenjen osobama mlađim od 12 godina, trudnicama i dojiljama. Hronični bolesnici treba da se obavezno konsultuju sa lekarom ili framaceutom pre upotrebe proizvoda. Proizvod ne treba da uzimaju osobe preosetljive na neki od sastojaka.

PAKOVANJE:

20 kesica

NAČIN ČUVANJA:

Čuvati na temperaturi do 25°C u originalnoj ambalaži, zaštićen od svetlosti i vlage, van domašaja dece.