UPUTSTVO ZA PACIJENTA

Natabiol®,tablete
Dijetetski proizvod-hrana za posebne medicinske namene

Natabiol® je optimalna formula za majku i bebu pre i u toku trudnoće i dojenja. Pravilna ishrana važan je segment zdravlja žena reproduktivne dobi, naročito u periodu planiranja trudnoće, u toku trudnoće i perioda dojenja. Potrebe za esencijalnim nutritijentima kao što su: gvožđe, folna kiselina, jod, vitamini C,E,D, K, kompleks vitamina B, fosfor, bakar, cink, selen i magnezijum, povećane su u periodu trudnoće. Pored pravilno balansirane ishrane, upotreba Natabiol®-a u trudnoći sprečava nastanak deficijencije svih ključnih nutritijenata potrebnih za pravilan razvoj djeteta i optimizaciju ishoda trudnoće.

Znastveno razvijena multivitaminsko-multimineralna formulacija koja sadrži gvožđe i folnu kiselinu zajedno sa ostalim vitaminima i mineralima namenjena je povećanim potrebama organizma budućih majki za pravilan rast i razvoj deteta od začeća do prestanka dojenja. Natabiol® pomaže u prevenciji anemije prouzrokovane nedostatkom gvožđa koja može rezultirati malom telesnom masom novorođenčeta. Natabiol® sadrži jod koji pomaže razvoj mozga fetusa. Ekstrakt korena đumbira sprečava nastanak i ublažava mučnine i povraćanja  tokom trudnoće.

Uz pravilno izbalansiranu ishranu tokom trudnoće, umerenu aktivnost i upotrebu Natabiol®, tableta omogućava se pravilan rast i razvoj deteta i  sprečava  nastanak komplikacija u trudnoći.

NAT1

1 tableta Natabiol® sadrži:

NAT3

Pomoćne supstance: mikrokristalna celuloza, polivinilpolipirolidon, silicijum-dioksid, magnezijum –stearat,glicerol, titan-dioksid, crveni oksid gvožđa

 

KOME JE PREPORUČEN NATABIOL®?

Primena Natabiol®, tableta je preporučena svim ženama u reproduktivnoj dobi koje planiraju trudnoću,u toku trudnoće i u periodu dojenja kao prevencija anemije u trudnoći usled nedostatka gvožđa.

KAKO SE KORISTE NATABIOL® TABLETE?

1 tableta dnevno uz glavni obrok . U slučaju jutarnje mučnine, preporučuje se uzimanje popodene ili uveče.

ROK UPOTREBE

3 godine

USLOVI ČUVANJA

Čuvati u originalnom pakovanju na suvom mestu i na temperaturi do  25 ⁰C, van domašaja dece.     

Nemojte upotrebljavati proizvod nakon isteka roka trajanja koji je označen na kutiji i blisteru.

IZGLED I VELIČINA PAKOVANJA

Bikonveksne tablete obložene pink filmom sa razdelnom linijom na jednoj strani.

30 tableta u blister pakovanju (3 blistera X 10 tableta).

PROIZVOĐAČ

Med-Eq AS

Farmannsveien 18-22, 3111

Tønsberg, Norway

Proizvedeno u Velikoj Britaniji. Uvezeno iz Velike Britanije.

Broj  i datum upisa u bazu podataka Ministarstva zdravlja:7127/2015 25.06.2015.

Uvoznik i /distributer:New Med d.o.o. Jurija Gagarina 150/47, Beograd, www.newmed.rs