UPUTSTVO ZA PACIJENTA

OSTEOSYL D3®,tablete
Dijetetski proizvod-hrana za posebne medicinske namene

Očuvanje zdravlja kostiju i prevencija nastanka i pogoršanja osteoporoze, od velike je važnosti za osobe srednje i starije životne dobi. Potrebe za esencijalnim nutritijentima, kao što su kalcijum, magnezijum, vitamin D, cink i vitamin K, povećavaju se  sa godinama. Uz pravilnu ishranu i fizičku aktivnost, dodaci  ishrane mogu sprečiti nastanak osteoporoze obezbeđujući optimalne količine ključnih nutritijenata potrebnih za zdrave i jake kosti. Osteosyl D3® osigurava optimalnu kombinaciju kalcijuma, vitamina D3, magnezijuma, cinka i vitamina K, potrebnih za održavanje zdravlja kostiju i prevenciju osteoporoze.

Kalcijum je esencijalna gradivna komponenta kostiju dok vitamin D3 igra ključnu ulogu u njegovoj apsorpciji iz creva. Nakon apsorpcije  kalcijuma potrebni su  dodatni nutritijenti  da bi se ugradio u koštano tkivo. Osteosyl D3® osigurava idealne količine magnezijuma, cinka i vitamina K potrebnih za pravilnu ugradnju kalcijuma u kosti.

osteo1

Pomoćne supstance: povidon, mikrokristalna celuloza, crospovidon, silicij koloidni anhidrat, magnezij stearat. Film: titanijum dioksid, hidroksipropil metil celuloza, talk, glicerol.

 

KOME JE PREPORUČEN OSTEOSYL D3®?

Osteosyl D3 se uzima po preporuci lekara ili farmaceuta za prevenciju i tretman nedostatka  kalcijuma, magnezijuma, vitamina D3, cinka i vitamina K, kao i za stanja sa smanjenom gustinom  kostiju (osteopenija, osteoporoza, trudnoća i menopauza).

KAKO SE KORISTE OSTEOSYL D3® TABLETE?

2 tablete na dan (jedna ujutro i jedna uveče) pre jela. Ukoliko ste trudni jedna tableta na dan dovoljna je doza. Nastavite uzimati Osteosyl D3® onoliko dugo koliko Vam savetuje lekar. Nemojte prestajati sa upotrebom ovog proizvoda bez konsultacije sa lekarom ili farmaceutom.

UPOZORENJA:

Mora se uzimati pod nadzorom lekara.Zbog posebnih zahteva ishrane kod osoba sa osteoporozom i drugim oboljenjima koja karakteriše deficit kalcijuma i vitamina D u proizvodu je povećan sadržaj vitamina D u odnosu na preporučene dnevne količine. Proizvod nije pogodan za upotrebu kao jedini izvor hrane za osobe kojima je namenjen, niti kao zamena uravnotežene , raznovrsne ishrane i zdravog načina života. Nije namenjen za parenteralnu upotrebu. Ne sme se prekoračiti preporučena doza.Ne koristiti proizvod ukoliko ste alergični na bilo koji sastojak.Ne davati deci i osobama ispod 18 godina.

ROK UPOTREBE

4 godine

USLOVI ČUVANJA

Čuvati u originalnom pakovanju na suvom mestu i na temperaturi do  25 ⁰C, van domašaja dece.              

Nemojte upotrebljavati proizvod nakon isteka roka trajanja koji je označen na kutiji i blisteru.

IZGLED I VELIČINA PAKOVANJA

Bikonveksne tablete obložene belim filmom sa razdelnom linijom na jednoj strani.

30 tableta u blister pakovanju (3 blistera X 10 tableta).

 

PROIZVOĐAČ

Med-Eq AS

Farmannsveien 18-22, 3111

Tønsberg, Norway

Proizvedeno u Velikoj Britaniji. Uvezeno iz Velike Britanije.

Broj  i datum upisa u bazu podataka Ministarstva zdravlja:7183/2015 od 1.07.2015.

Uvozniki /distributer:New Med d.o.o. Jurija Gagarina 150/47, Beograd, www.newmed.rs