Colief Infant Drops® 

Kapi neutralnog enzima laktaza sprečavaju stvaranje gasova i grčeva kod beba

360 kapi za 90 podoja/obroka

  • Pomažu razgradnju laktoze u mleku
  • Dodatak majčinom mleku i mlečnim formulama
  • Za miran san bebe

colief infant drops

Crevni grčevi kod beba!?

Sve bebe plaču,ali one koje neutešno  plaču duže od tri sata ,a pri tome su zdrave,uhranjene, dobro napreduju ,pomislimo  da  imaju crevne grčeve ili infantilne kolike.

Crevni grčevi  su bezazleno i prolazno  stanje, koje se javlja  kod  svake pete bebe bez obzira na pol,da li beba doji ili se hrani mlečnom formulom. Nešto su češći kod prvorođene i prevremeno rođene dece.

Uobičajeno se crevni grčevi javljaju od 3 do 13 nedelje života i mogu biti posledica nezrelosti probavnog sistema bebe koji ne stvara dovoljne količine enzima laktaza koji je neophodan za razgradnju lečnog šećera, laktoze.

Plač usled crevnih grčeva nastaje zbog nelagode prouzrokovane distenzijom stomaka zbog prekomerne proizvodnje crevnih gasova koju uzrokuje prolazna laktozna intolerancija.

Infantilne kolike ili crevni grčevi se još od 1954. godine po Wesselovim kriterijumima definišu kada beba plaće duže od 3 sata dnevno, tri dana nedeljno u periodu od tri sedmice.

Kod ove novorođenčadi mala količina enzima laktaza koja se u organizmu prirodno  poizvede nije dovoljna za hidrolizu laktoze iz majčinog mleka i/ili mlečne formule.

Vodeni rastvor enzima laktaza u Colief Infant Drops kapima nastaje kontrolisanom fermentacijom gljivice Kluyveromyces lactis.

Optimalan nivo aktivnosti enzima je pri neutralnom pH od 6.5. Majčino mleko i mlečne formule su takođe u neutralnom pH rasponu.

Colief Infant Drops kapi se dodaju u majčino mleko i/ili mlečnu formulu neposredno pre hranjenja.

Smanjuju sadržaj laktoze u mleku za preko 70% u prvih  deset minuta hranjenja.

Colief Infant drops kapi:

  • Pomažu razgradnju laktoze u mleku i na taj način eliminišu gasove i grčeve
  • 4 kapi se dodaju u majčni mleko i/ili mlečnu formulu neposredno pre hranjenja
  • 100% prirodne kapi bez šećera, glutena , stabilizatora, kalijumovih soli
  • 30 godina iskustva u borbi sa crevnim grčevima kod beba

 

Colief Infant Drops sastav:

Enzim laktaza iz Kluyveromices lactis 50000 ONPGU/g, jedna kap rastvora sadrži 0,0025 g laktaze, 4 kapi sadrže 0,01 g laktaze

Kada se koriste Colief Infant Drops kapi?

Colief Infant Drops kapi se mogu koristiti od rođenja i kod prevremeno rođenih beba dodavanjem u majčino mleko i/ili mlečnu formulu.

Način primene Colief Infant Drops kapi:

Colief Infant Drops kapi se dodaju u majčino mleko i/ili mlečnu formulu neposredno pre podoja ili obroka.

Preporučuje se primena u periodu i obrocima kada beba ima crevne grčeve, a to su, najčešće, kasni popodnevni i večernji obroci. Ukoliko beba ima preko celog dana crevne grčeve, kapi se mogu dodavati tokom celog dana u mleko.

Colief Infant Drops kapi i dojenje:

Sipati malo majčinog mleka u sterilnu kašičicu ili posudicu pre podoja i dodati 4 kapi Colief Infant Drops.Bebi dati mleko pomešano sa kapima na kašičicu.Nastaviti sa dojenjem.

Ukoliko beba sisa na 3 sata, u mleko se dodju 4 kapi Colief Infant Drops.

Ukoliko beba sisa „na zahtev“ i ima obroke sa razmakom kraćim od 3 sata, u mleko se mogu dodati i 2 kapi Colief Infant Drops.

Colief Infant drops kapi i mlečne formule:

Pripremiti mlečnu formulu po uputstvu proizvođača i u mlaku formulu, ohlađenu na temperaturu na kojoj se daje bebi, dodati 4 kapi Colief Infant  Drops u flašicu. Promućkati flašicu i nahraniti bebu.

Enzim laktaza u Colief Infant Drops je termolabilan i uništava se na visokim temperaturama.

Colief Infant Drops kapi i čuvanje mleka u frižideru:

Ukoliko se majka  izmuzava , 2 kapi Colief Infant drops se mogu dodati u mleko u posudu u kojoj se mleko čuva u frižideru.Mleko je potrebno iskoristiti u periodu od 12 sati od pripreme.Neupotrebljeno mleko ne koristiti ponovo.

Upozorenja:

Colief Infant drops kapi su termolabilne i ne podnose visoke temperaute, pa ih ne treba dodavati u vrelo ili vruće mleko.

Kada pomešate Colief Infant Drops kapi sa mlekom možete primetiti promenu učestalosti i konzistenciju stolice kod bebe.Ukoliko su stolice učestale, možete smanjiti broj kapi koje se dodaju u mleko.Ako imate bilo koju nedoumicu, obratite se za stručnu, profesionalnu pomoć.

Pakovanje:

15 ml sterilnog vodenog rastvora enzima laktaza za 90 podoja/obroka, 360 kapi

Rok upotrebe:

18 meseci

Rok upotrebe nakon otvaranja je 6 nedelja.

Čuvati na hladnom i suvom mestu van domašaja dece.

Proizvođač:

Crosscare Ltd,Broomhill Road,Tallaght,Dublin, Irska

Broj i datum upisa u bazu podataka Ministarstva zdravlja:

7126/2020 od 30.06.2020.

Uvoznik i distributer:

New Med d.o.o. Japanska 5,lok.6, Novi  Beograd

 

[/su_list]