Arwell

5 u 1 podrška imunitetu

ARWELL

Arwell, 5 u 1 podrška imunitetu

Arwell, 5 u 1 podrška imunitetu je jedinstvena kombinacija beta- glukana, propolisa, vitamina C i cinka.

Poslednjih decenija veliki je broj istraživanja koja potvrđuju pozitivno imunomodulatorno dejstvo beta – glukana na imuni sistem.

Šta su beta-glukani?

Beta-glukani su molekuli ugljenih hidrata prirodno prisutni u ćelijskom zidu gljiva, kvasaca, pojedinih bakterijskih vrsta i žitarica poput ovsa i ječma. Njihovu strukturu čini veliki broj molekula D-glukoze koje su međusobno povezane 1-3 beta-glikozidnim vezama u lanac, tzv. kostur na kom poput grana strče lanci D-glukoze povezani različitim vezama.

Razlikujemo beta-1,3/1,6-D-glukane, najčešće izolovane iz kvasaca i gljiva, kao i beta-1,3/1,4-D-glukane, izolovane iz žitarica, ovsa i ječma.

Što je molekul beta-glukana složeniji, imunomodulator se smatra potentnijim.

Beta- glukani u Arwell tabletama su izolovani iz kvasca.

Beta-glukan je jedinstveni polisaharid koji ima sposobnost da pojača odbrambenu reakciju na viruse, bakterije i gljivice. Dokazano je da utiče na sniženje holesterola i na poboljšanje imunog sistema. 1,3/1,6 beta glukani se vezuje za CR-3 receptore neutrofila i omogućavaju im da reaguju na bakterije i viruse. Naš imuni sistem ih prepoznaje i reaguje rigorozno. Znači beta glukani se vezuju i pomažu specifičnim imunološkim ćelijama da postignu dobro koordinirani napad na svoje ciljeve.

Naučnici beta glukane nazivaju “modifikatorima biološkog odgovora”. Modifikovani odgovor podržava imunomodulaciju sprečavajući prekomernu upalu i autoimuni odgovor. Jako je bitno naglasiti da stimulišu sastavljanje imunih matičnih ćelija unutar koštane srži, što je jako bitno za osobe na hemoterapiji ili zračenju.

Šta rade beta glukani?

 • štite organizam od infekcija
 • smanjuju nivo holesterola u krvi
 • smanjuju stres
 • povećava proizvodnju antitela
 • zaceljuje rane
 • pomaže kod opekotina od radijacije

Kada uzimati beta-glukane?

Preparati koji sadrže beta- glukane se mogu uzimati i preventivno kako bi sprečili nastanak bakterijske ili virsne infekcije ali i kao prvu pomoć kada je neka infekcija u toku i kada je potrebno dodatno podržati imunitet.

Beta- glukane mogu da koriste i deca starija od 3 godine.

Propolis u Arwell tabeletama

Propolis kao proizvodu pčela radilica, govorimo o prirodnom antibiotiku širokog spektra dejstva. Takođe, govorimo o prirodnom antiseptiku, antimikotiku i antivirusnom preparatu koji je od izuzetne važnosti za ljudsko zdravlje. Može se upotrebljavati kao preventiva, kao potpora oslabljenom organizmu ali i za lečenje brojnih oboljenja. Sastav i struktura propolisa je vrlo kompleksna. Sastoji se og velikog broja vitamina, minerala, esencijalnih kiselina i oligoelemenata pa uzimanjem ovog preparata podmirujemo dnevne potrebe za svim važnim sastojcima neophodnim za nesmetano funkcionisanje  organizma.

Značaj i uloga propolisa

Propolis kao prirodan proizvod sadrži veliki broj vitamina, minerala i oligoelemenata. Po nekim istraživanjima sadrži preko tri stotine aktivnih lekovitih materija od čega su 22 vitamina i 7 minerala. Istraživanja su pokaza da je korišćenje propolisa bezbednije od antibiotika jer ne stvara rezistenciju, nije štetan po zdravlje, ne remeti crevnu floru i ne ubija pozitivne bakterije koje su potrebne organizmu.

Propolis deluje:

 • Stimuliše imunitet
 • Antioksidant
 • Lokalni anestetik
 • Antibakterik
 • Antimikotik
 • Antivirusna svojstva

Vitamin C i cink doprinose normalnoj funkciji imunog sistema i zaštiti ćelija od oksidativnog stresa. Vitamin C pored toga doprinosi smanjivanju umora i iscrpljenosti.

Ekstrakt ploda šipka u Arwell tabletama obezbeđuje dodatni izvor vitamina C ali i provitamin A, zatim vitamine iz B grupe, vitamin K, vitamin P, PP, B2

Šipak pored vitamina sadrži i menerale.  Bogat je gvožđem i kalijumom, zatim fosforom, natrijumom, sumporom i magnezijumom.

Arwell tablete sadrže:

Aktivni sastojak 1 tableta
Beta glukan iz kvasca 200 mg
Vitamin C, poreklom iz:

– L- askorbinske kiseline

– suvog ekstrakta ploda divlje ruže (Rosa Canina) standardizovanog na 5% vitamina C

51,25mg

50mg

1,25mg

Propolis 50 mg
Cink 7,5 mg

 

Način primene: 1 tableta dnevno sa čašom vode.

Upozorenja i napomene: Ne preporučuje osobama preosetljivim na sastojke proizvoda, kao ni deci mlađoj od 3 godine. Trudnice i dojilje se pre primene proizvoda moraju konsultovati sa svojim lekarom. Preporučena dnevna doza unosa se ne sme prekoračiti . Proizvod nije zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu i zdrav način života.

Način čuvanja: Čuvati u originalnom pakovanju na suvom i tamnom mestu, na temperaturi do 25°C, van domašaja dece.

Broj i datum upisa u bazu podataka Ministarstva zdravlja RS: 19207/2021 od 16.07.2021.

Nosilac dozvole: New Med d.o.o., Japanska 5/14/ lokal 6 , Beograd

Proizvođač: Ali Raif Ilac Sanayi A.S. Yesilce Mah. Doga Sok No 4 Merkez, Kagithane/ Istanbul