Brzo , jednostavno i bezbedno smanjuje
i otklanja mučninu i povraćanje

NAVOsolv je dodatak ishrani na bazi suvog ekstrakta rizoma đumbira, vitamina B6 i magnezijuma.

Đumbir nije samo izuzetno popularan   začin koja se koristi za aromatiziranje hrane, već i lekovita biljka koja se hiljadama  godina koristi za lečenje i ublažavanje različitih tegoba. Hemijske i metaboličke analize otkrile su da đumbir sadrži stotine spojeva i metabolita koji se nazivaju fenolima.Ove fitohemikalije poseduju antioksidativna i protivupalna svojstva . Najopsežnije proučavane bioaktivne komponente đumbira su gingerole i shogaols.
Đumbir se  koristi svež kao koren biljke , osušen i u prahu, a mnogi koriste i njegova  esencijalna ulja.

Naučno dokazani pozitivni efekti đumbira :

 • Mučnina i bolest putovanja:
  Bolest putovanja ili morska bolest je čest  poremećaj unutrašnjeg  uha koji je zadužen za ravnotežu i balans.Mozak tokom putovanja primi poruke iz područja unutrašnjeg uha, očiju (ono što vidite), kožnih receptora (što osetite), mišića i senzora zglobova.Tada se javljaju vrtoglavice, mučnine, često i povraćanja.
  Đumbir je dobro proučen zbog svoje klasične sposobnosti ublažavanja mučnine u mnogobrojnim situacijama.
 • Jutarnja mučnina, mučnina tokom trudnoće
  uzrokuju neprijatnost mnogim ženama.U kliničkim studijama žene sa jutarnjom mučninom su podeljene u dve grupe- prva grupa su žene koje su dobijale  đumbir u tečnoj formi  tokom prva tri meseca trudnoće u poređenju  sa ženama koje su dobijale placebo. Đumbir je ublažio mučninu u značajnom procentu kod žena koje su ga uzimale. Ispitivanje uzimanja đumbira i proteina nakon hemoterapije pokazalo je da su pacijenti bili u mogućnosti smanjiti unos antiemetičkih lekova ukoliko su uzimali đumbir.
 • Astma
  Studija iz 2019. godine sa Univerziteta za medicinsku nauku u Iranu pokazala je da ekstrakt đumbira može kontrolisati astmu uticajem na primarne ćelije uključene u nastanak astme. Ranija istraživanja otkrila su da gingeroli i shogaol podstiču opuštanje glatkih mišića u disajnim  putevima.
 • Gastrointestinalne bolesti
  Tradicionalna homeopatija dugo koristi đumbir za lečenje opstipacije, proliva i drugih bolesti probavnog sistema.
  2017. godine, istraživači sa Univerziteta u Bologni otkrili su da koncentrat korena đumbira pokazuje značajne blagotvorne efekte na  glatke mišiće creva. Smatraju da su razlog tome fitomarkeri 6-gingerol, 8-gingerol i 6-shogaol.
 • Karcinom
  Shogaols u đumbiru pokazuje moćan potencijal protiv raka u nekoliko kliničkih ispitivanja. Studija iz 2015. utvrdila je snažnu aktivnost metabolita shogaols iz đumbira protiv ćelija raka. Shogaols ublažava rasta i razvoja ćelija  karcinoma  pankreasa, jajnika i prostate. Studija je napomenula da su koncentracije u kojima su nastupile posledice borbe protiv raka sigurne za nekancerogene ćelije.
 • Dijabetes
  Dijabetes je sve veća globalna zdravstvena briga koja pogađa otprilike 400 miliona odraslih osoba širom sveta. Hiperglikemija, glavni simptom dijabetesa, opasno je stanje koje može dovesti do oštećenja živaca, a u težim slučajevima, čak i dijabetičke kome. Rezultati studije iz 2013. godine koju je proveo Centar za istraživanje metaboličkih bolesti Zanjan sugerišu da đumbir  smanjuje rezistenciju na insulin.Istraživači navode da gingerol, flavonoidi i tanini imaju hipoglikemijska svojstva. Novija istraživanja pokazuju potencijalne zdravstvene koristi đumbira na glikemijski status, funkciju beta- ćelija i lipidni profil.Đumbir bi mogao biti dodatna terapija za osobe sa dijabetesom tip 2.
 • Menstrualne neprijatnosti
  Kod mnogih žena grčevi i mučnina prate svaku menstruaciju. Đumbir može  smanjiti dismenoreju.Istraživanja pokazuju da fenoli iz korena đumbira poseduju analgetska i protivupalna svojstva.
 • Zubni karijes i neprijatan zadah
  Streptococcus mutans je bakterija  odgovorna za razvoj truljenja zuba. Smatra se da zerumbon iz đumbira ima snažan antibakterijsko dejstvo
 • Neurodegenerativne bolesti
  Starosni neurološki poremećaji (AND) uglavnom se razvijaju iz honičnog oksidativnog stresa i neuroinflamacije.Istraživanja pokazuju da đumbir ima neverovatan potencijal da ublaži ovakve promene zbog 6-gingerol, 6-shogaol, zingeron, dehidrozingeron i 6-paradol koji deluju na određene ćelijske molekule.
 • UV zračenje
  Izloženost ultraljubičastom zračenju koži nameće značajan stres. UV zraci su povezani sa oksidativnim stresom, oštećenjem DNA, mutacijom gena,prevremenim  starenjem kože,stvaranjem bora i rakom kože. Ekstrakti đumbira i gingerol, shagaol, zerumbone i zingeron  pokazuju potencijal smanjenja toksičnosti izazvane UV- zračenjem.
 • Reumatoidni artritis
  Reumatoidni artritis je  autoimuna bolest koja pogađa zglobove. Kliničko ispitivanje  utvrdilo je značajno olakšanje simptoma RA kod pacijenata koji su uzimali đumbir. Smatra se da đumbir utiče na smanjenje određenih genskih ekspresija koje utiču na imunitet i upalu.
 • Gojaznost
  Gojaznost je globalna  epidemija i glavni faktor rizika za mnoštvo bolesti, uključujući kardiovaskularne bolesti, artritis i neplodnost. Istraživanja iz oblasti fitoterapije u 2017. objavilo je sistemski pregled desetak studija koje govore o pozitivnim efektima đumbira protiv gojaznosti. Istraživanje kaže da đumbir može poboljšati upravljanje težinom povećavajući lipolizu i termogenezu, inhibira apsorpciju masti u crevima i smanjuje apetit.

Đumbir se sve više tretira kao lek, a ne kao začin, zahvaljujući naučnim  studijama koje dokazuju njegovu lekovitost, efikasnost i bezbednost.

Vitamin B6 (piridoksin) je jedan od 8 B vitamina koji telu pomažu da pretvori hranu u energiju. Neophodan je za zdravu kožu, kosu, oči i jetru, a pomažu i nervnom sistemu i mozgu.

Piridoksin pomaže organizmu da sintetiše neurotransmitere koji su ključni za normalan razvoj mozga. Zajedno s vitaminima B12 i B9 pomaže u kontroli nivoa homocisteina, molekule povezane sa srčanim bolestima. Neophodan je i za apsorpciju vitamina B12 i produkciju eritrocita i leukocita zaduženih za imunitet.
Deficit vitamina B6 je redak i manifestuje se kao slabost mišića, nervoza, iritabilnost, depresija, slaba koncentracija i gubitak kratkoročnog pamćenja.
Koristi se u terapiji jutarnje mučnine još od četrdesetih godina prošlog veka.

NAVOsolv sadrži:

Kome se preporučuje primena preparata NAVOsolv?

NAVOsolv se preporučuje svim odraslim osobama i deci starijoj od 6 godina koje imaju mučninu i povraćanje tokom trudnoće,menstruacionog ciklusa, PMS-a, putovanja, poremećaja varenja.

Kako se koristi NAVOsolv?

Po potrebi , 1-2 kesice dnevno, direktno u porcijama ili rastovreno u čaši vode.

Upozorenja

Ne preporučuje se primena osobama preosetljivim na sastojke proizvoda, kao ni deci ispod 6 godina. Trudnice i dojilje treba da konsultuju lekara pre upotrebe proizvoda. Prekomema upotreba može da izazove laksativni efekat.
Preporučena dnevna doza se ne sme prekoračiti. Proizvod nije zamena za raznovrsnu I uravnoteženu ishranu i zdrav način života.

Rok upotrebe

3 godine

Uslovi čuvanja

Čuvati u originalnom pakovanju na suvom mestu i na temperaturi do 25°C, van domašaja dece.
Nemojte upotrebljavati proizvod nakon isteka roka trajanja koji je označen na kutiji.

Izgled i veličina pakovanja

Kutija sa 10 kesica.

Proizvođač

za New Med d.o.o., Japanska 5, Beograd, proizvodi Pharmanova d.o.o,Industrijska8, Obrenovac;Republika Srbija

Broj i datum upisa u bazu podataka Ministarstva zdravlja: 15041/2019 od 29.08.2019.

Nosilac upisa i distributer: New Med d.o.o. Japanska 5,lok.6, 11070 Novi Beograd